Vloženo: 10. 7. 2017 Číslo dotazu: 3607

obracím se na vás jménem svého syna, který z důvodu předlužení se snažil před časem o podání insolvenčního návrhu - bohužel to nedopadlo úspěšně. Nyní by chtěl toto zopakovat, ale agentura, která se podáním insolvenčního návrhu k soudu zabývala, již zmizela z trhu. Na internet je mnoho nedůvěryhodných odkazů - chtěla jsem se vás zeptat, zda neposkytujete kontakt na solidní agentury zabývajících insolvency nebo s nějakou institucí nespolupracujete?

Děkuji vám za odpověď,
s pozdravem,
Lucie

Odpovídá Jan Vobořil (18. 7. 2017)

od počátku července je zde důležitá změna, která má zamezit právě působení různých nesolidních oddlužovacích agentur. Návrh na oddlužení může napříště podávat pouze advokát, jehož odměna je zákonem limitována, případně registrované nevládní organizace, které ale tak musí činit zdarma. Píšete, že návrh na oddlužení syna nedopadl dobře, otázkou tedy je, zda není například v konkurzu, který by měl soud nařídit, pokud není insolvenčnímu návrhu vyhověno. V každém případě, pokud váš syn spadá do naší cílové skupiny, to znamená, že aktuálně má nebo v minulosti měl problémy s návykovými látkami, může se objednat do naší poradny a možnost podání návrhu na oddlužení posoudíme a případně můžeme i pomoci podat. Kontakt na naši proadnu najdete zde: http://poradna.asociace.org/ .

Mgr. Jan Vobořil,Ph.D.