Vloženo: 22. 7. 2020 Číslo dotazu: 4268

Dobrý den, mohu se prosím zeptat, jak dlouhou dobu má soudce na rozhodnutí, pakliže nerozhodne přímo u soudu, ale rozhodnutí odloží? Naší klientce bylo po soudu sděleno soudkyní, že do týdne obdrží rozhodnutí. Jsou to ale již tři týdny a klientka stále rozhodnutí neobdržela. Případ se týká svěření dítěte zpět do péče matky z dočasné péče její sestry, která aktuálně dítě u sebe má. Děkuji Vám, přeji hezké dny. Lucie

Odpovídá Jan Vobořil (22. 7. 2020)

z vašeho dotazu bohužel není úplně zřejmé, o jaké rozhodnutí má jít. Z popisu se domnívám, že by mohlo jít o rozhodnutí o zrušení předběžného opatření podle § 462 zákona o zvláštních řízeních soudních. O tomto by měl soud rozhodnout do 7 dnů, samozřejmě nějakou dobu může trvat doručování rozhodnutí. Nejlepší bude pokud si klientka zavolá na soud a zeptá se. Jinak pokud píšete ze zařízení pro klienty, tak je vhodnější příště místo webové poradny zaměřené primárně přímo na klienty psát na náš e-mail ppano@asociace.org .

Jan Vobořil